کناف یا رابیتس؟ کدام متریال

کمتر کسی است که در زمینه اجرای طراحی داخلی فعال باشد و با این مساله روبرو نشده باشد. اینکه برای اجرای سقف کاذب از متریال کناف استفاده گردد و یا رابیتس. بنابراین بر آن شدیم به بررسی این دو متریال، تفاوت ها و شباهت ها بپردازیم. پارس آوات به عنوان یک مجری تخصصی کناف، وظیفه ی خود می داند، نسبت به اطلاع رسانی ها راجع به کناف و مقایسه با سایر متریال ها اقدام نماید. با ما همراه باشید.

کناف یا رابیتس

برای نقد و بررسی دو سیستم ساختمانی باید هدف از این نقد را مشخص نماییم ;

بنا براین ، این مقایسه از چندین نقطه نظر قابل بررسی است :

الف – مقایسه کناف و رابیتس از نظر زمان اجرا : در سیستم رابیتس کاری و گچ کاری جهت سقف کاذب ، کار در سه مرحله انجام میشود ( جوشکاری – بستن صفحات رابیتس – گچ کاری ) ، که در سیستم کناف  کاری (ساخت و ساز خشک ) نیازی به جوشکاری وجود ندارد ( اتصالات سقف کاذب کناف به صورت پیچ و میخ به سقف اصلی متصل میشوند ) ، همچنین عملیات گچ کاری مستلزم صرف زمان جهت خشک شدن و همچنین خروج نخاله های ایجاد شده مربوط به آن است. در این مقایسه مشخص میگردد که از نظر زمانی سرعت اجرای سقف کاذب کناف ،بسیار بالاتر است.

ب – مقایسه کناف و رابیتس از نظر هزینه اجرا : مقایسه این دو سیستم از نظر هزینه های اجرایی، همواره با اختلاف نظر های زیادی میان طرفداران هر کدام از این دو ، همراه است ، اما با دیدی منصفانه و جامع ( درصورتی که تک تک پارامتر های مستلزم هزینه در شرایط برابر بررسی شود ) می توان گفت : هر دو نوع سقف کاذب یاد شده از لحاظ هزینه ظاهری ، نزدیک به هم می باشند ، اما اگر “زمان” را به عنوان پول در نظر بگیریم ، هزینه های مربوط به برق و جوشکاری ، حمل و نقل به دلیل حجم بیشتر مصالح مربوط به سقف رابیتس ،تخلیه نخاله های ساختمانی پس از کار و نظافت آن و … قابل توجه و تامل می باشند. و در یک جمله میتوان گفت : هرچند هزینه های ظاهری هر دو نوع سقف کاذب در یک محدوده است ، اما هزینه های جنبی رابیتس و گچ از کناف بیشتر است .

ج – مقایسه کناف و رابیتس از نظر وزن بار مرده : از نظر مقایسه وزن حاصل از بار مرده سقف کاذب کناف و رابیتس ، سبکی قابل توجه کناف بدیهی خواهد بود.

د – مقایسه کناف و رابیتس از نظر ترمیم پذیری و سهولت در تغییرات : در ساختمانها پس از گذر زمان ، ممکن است لوله های تاسیساتی عبور کرده از سقف کاذب به تدریج فرسوده و در مواردی به نشت مایعات بیانجامد. همچنین مشاهده میشود ، پس از گذر ۱۰ الی ۱۵ سال از عمر یک واحد مسکونی تمایل به تغییرات دکوراسیون ( باز سازی ساختمان ) احساس میشود.

در این شرایط نیز برتری با کناف خواهد بود، زیراسقف کاذب کناف ( در مقایسه با رابیتس ) به سهولت بیشتری قابل باز و بسته کردن ، ایجاد دسترسی و ترمیم کردن است.

ه – تعداد نفرات اجراکننده : همانطور که بیان شد کار سقف کاذب رابیتس و گچ با سه گروه ( جوشکار – رابیتس بند – گچ کار ) یا نهایتا دو گروه ( جوشکار و رابیتس بند – گچ کار ) قابل اجراست که همین فرایند در کار اجرای سقف کاذب کناف فقط با یک اکیپ دو نفره برای هر واحد قابل اجرا می باشد.

و – مقایسه کناف و رابیتس از نظر کیفیت : در این مقایسه نیز اگر منصف باشیم خواهیم گفت : اگر کارکناف توسط اکیپ ماهر انجام شود از نظر کیفیت عاری از هر گونه نقص و مشکل خواهد بود اما اگر با رعایت استاندارد ها و ضوابط انجام نشود و در مراحل نصب از گروه باتجربه استفاده نشود ، نمیتوان توقع نتیجه مطلوب را داشت .

به طور کلی وقتی تمام تمرکز کارفرما روی پایین آوردن قیمت تمام شده باشد و تمرکز توجه از کیفیت و تجربه و مهارت های مدیریتی و اجرایی پیمانکار برداشته شود ، انتظار کیفیت ، عاقلانه نیست.

ز – مقایسه کناف و رابیتس از نظر تناسب با باز سازی ساختمان : به جرات می توان گفت در زمینه باز سازی ساختمان نیز به دلایلی که بیان شد ، کناف حرف اول را میزند ( عدم استفاده از جوشکاری و آسیب به سرامیک و شیشه و .. ، سرعت بالا ، تعداد نفرات کم ، سرعت بسیار بالاتر و رنگ پذیری کار بلافاصله پس از پایان)

کناف یا رابیتس

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>